ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΒΑΦΗ!

ΒΑΘΟΥΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ P.D.R.

Το p.d.r. είναι μια σχετικά νέα για τα Ελληνικά δεδομένα τεχνική μέθοδος επισκευής βαθουλωμάτων. Τα αρχικά "p.d.r." σημαίνουν paintless dent repairs, επισκευές χωρίς βαφή. 

Σήμερα η τεχνική p.d.r. εφαρμόζεται στην επισκευή βαθουλωμάτων, στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, χωρίς βαφή. Η κύρια εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι τα βαθουλώματα τα οποία προκαλούνται από φυσικά καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα το χαλάζι.


Read more...

ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Χαλάζι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια συναντάται όλο και συχνότερα  στην Ελλάδα, συμβαίνει συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν μικρά κομμάτια πάγου κάτω από  συγκεκριμένες συνθήκες που ευνοούν τη σύνθεσή του πέφτουν με φόρα από μεγάλα καταιγιδοφόρα σύννεφα.


Read more...

ΒΑΘΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ

Σε όλους μας γνώριμο και δυστυχώς όχι πάντα αναπόφεκτο. Γυρίζουμε από τα ψώνια ή την βόλτα μας και βρίσκουμε το όχημα μας με μια λακκούβα στην πόρτα ή το φτερό. Οι αιτίες? Για παράδειγμα κάποιος μας χτύπησε με το άνοιγμα της πόρτας του, κάποιο καρότσι σούπερ μάρκετ έπεσε στο αυτοκίνητο μας, κάποιο μηχανάκι ή ποδήλατο μας χτύπησε με το τιμόνι του κλπ.


Read more...

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Η τεχνική επισκευής p.d.r. (paintless dent repairs) μπορεί να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερου μεγέθους ζημιές κάτω από κάποιες προϋποθέσεις.

Μακάρι να είμασταν μάγοι να μπορούσαμε με την τεχνική p.d.r. να επισκευάζουμε όλες τις ζημιές χωρίς να χρειαστεί βαφή. Δυστυχώς όμως δεν είμαστε. Η τεχνική επισκευής p.d.r. έχει όρια και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την τεχνική του φανοποιού ή του βαφέα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως λειτουργεί περισσότερο συμπληρωματικά.


Read more...