ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΒΑΦΗ!

ΒΑΘΟΥΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Χαλάζι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια συναντάται όλο και συχνότερα  στην Ελλάδα, συμβαίνει συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν μικρά κομμάτια πάγου κάτω από  συγκεκριμένες συνθήκες που ευνοούν τη σύνθεσή του πέφτουν με φόρα από μεγάλα καταιγιδοφόρα σύννεφα. Είναι γεγονός ότι κατά την πτώση του μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές ζημιές στην επιφάνεια του μετάλλου του αυτοκίνητου οι οποίες συνήθως έχουν τη μορφή πολλών και μικρών βαθουλωμάτων, ενδεχομένως και μεγάλων.


Πώς να αποφύγετέ την ζημιά από το χαλάζι?

Η καλύτερη λύση για να αποφευχθεί η ζημιά στο αυτοκίνητο είναι, το όχημα να βρίσκεται σταθμευμένο σε κάποιο σκεπαστό μέρος όπως κάποια πυλωτή, γκαράζ ή υπόστεγο πάρκινγκ. Κάποιοι τοποθετούν διάφορα όπως κουβέρτες, καλύμματα ή χαρτόνια για να καλύψουν όσες επιφάνειες του αυτοκινήτου τους προλάβουν, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν την ζημιά από το χαλάζι. Σε περίπτωση όπου το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, το καλύτερο είναι να ακινητοποιηθεί στο κοντινότερο δυνατό σημείο για λόγους ασφαλείας αλλά και για να αποφευχθεί μεγαλύτερη ζημιά από το χαλάζι, λόγου της σφοδρότητας της πτώσης του χαλαζιού και της ταχύτητας του οχήματος.

Η ζημιά από το χαλάζι μπορεί να καλύπτει τα περισσότερα μέρη της επιφάνειας του αυτοκινήτου. Σε κάποιες περιπτώσεις το χαλάζι είναι τόσο καταστροφικό όπου μπορεί να υπάρξουν μέχρι και σπασμένα παρμπρίζ.


Εύλογη λοιπόν η ανησυχία κάποιου που αντικρύζει το αμάξι του γεμάτο με αμέτρητες αντιαισθητικές λακκούβες. Αυτό με τη σειρά του είναι κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά όπως:


  • Πως θα το επισκευάσω?
  • Ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος επισκευής?
  • Να προτιμήσω να το επισκευάσω με την κλασική μέθοδο της φανοποιείας ή με την μέθοδο pdr (χωρίς βαφή)?
  • Είναι αξιόπιστη η μέθοδος του pdr (χωρίς βαφή)?
  • Θα φαίνεται κάτι μετά την επισκευή?
  • Μπορούν να επισκευαστούν όλες οι ζημιές από το χαλάζι?
  • Πόσο χρονικό διάστημα θα κάνει να επισκευαστεί το αυτοκίνητο μου?
  • Πόσο θα μου κοστίσει η επισκευή της ζημιάς από το χαλάζι?
  • Θα με καλύψει η ασφαλιστική μου εταιρία?Χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχει καμία άλλη μέθοδος για την επισκευή τέτοιου είδους ζημιών που να ξεπερνά την μέθοδο pdr.  Με την κλασσική μέθοδο της φανοποιείας που θα εφαρμοζόταν σε ένα χαλαζοχτυπημένο αμάξι θα απαιτούνταν εξαγωγή  πολλών μερών του αυτοκινήτου προκειμένου να μπορέσουν να σφυρηλατηθούν τα βαθουλώματα στις επιφάνειες και να προετοιμαστούν για το  στοκάρισμα, το τρίψιμο  και τέλος το βάψιμο του οχήματος. Κάτι που μεταφράζεται σε πολλές μέρες εργασίας και σαν επόμενο μεγάλο κόστος επισκευής. Τα μειονεκτήματα όμως δε σταματούν εδώ μίας και το αυτοκίνητο είναι εμφανές ότι έχει υποστεί όλες αυτές τις διαδικασίες κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της μεταπωλητικής του αξίας.


Τα πλεονεκτήματα?

Αντίστοιχα με τη μέθοδο pdr επιτυγχάνουμε ταχύτερη επισκευή του αυτοκινήτου χωρίς σφυρηλάτηση και βαφή μιας και η λαμαρίνα του αυτοκινήτου χάρη σε ειδικά εργαλεία και την τεχνογνωσία p.d.r. επανέρχεται στα αρχικά επίπεδα, στο 100% της αρχικής  της μορφής. Ο μέσος χρόνος επισκευής που απαιτείται για ένα αυτοκίνητο που είναι χαλαζοχτυπημενο σε όλη την επιφάνεια του είναι από μια έως τρείς ημέρες. Όλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το χαλάζι μπορούν να επισκευαστούν. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου έχει ραγίσει το βερνίκι ή έχει τεντωθεί πολύ (ξεχειλώσει) η λαμαρίνα, λόγου του μεγάλου μεγέθους του χαλαζιού, μπορεί και πάλι να επισκευαστεί αλλά θα χρειαστεί βαφή της συγκεκριμένης επιφάνειας. Αυτή η μέθοδος επισκευής ονομάζεται προετοιμασία για βαφή. Το πλεονέκτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δεν θα στοκαριστεί καθόλου το σημείο.


Το κόστος?

Το κόστος επισκευής μιας ζημιάς από το χαλάζι, διαμορφώνεται σύμφωνα με τον αριθμό και το μέγεθος των βαθουλωμάτων. Σε όλες τις περιπτώσεις το κόστος επισκευής σε σχέση με το αποτέλεσμα είναι οικονομικό και φυσικά εφόσον υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου την διαδικασία της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρία.

Οι περιοχές κάλυψης?

Μπορούμε να αναλάβουμε την επισκευή της ζημιάς στο αυτοκίνητο σας, από το τελευταίο χαλάζι, πανελλαδικά. Η επισκευή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποιον συνεργάτη μας κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο σας ή ακόμη και σε κάποιο κατάλληλο μέρος της επιλογής σας κοντά στο σπίτι σας, στην περιοχή όπου έχει πέσει το χαλάζι.