Τι Είναι το PDR

PDR MASTER TEAM-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΜΙΑ

Τι Είναι Το PDR και Πώς Εφαρμόζεται

Το PDR είναι μια σχετικά νέα για τα Ελληνικά δεδομένα τεχνική μέθοδος επισκευής βαθουλωμάτων.

 Τα αρχικά “p.d.r.” σημαίνουν paintless dent repairs, επισκευές χωρίς βαφή.

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Σήμερα η τεχνική pdr εφαρμόζεται στην επισκευή βαθουλωμάτων, στο αμάξωμα του αυτοκινήτουχωρίς βαφή

Η κύρια εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι τα βαθουλώματα τα οποία προκαλούνται από φυσικά καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα το χαλάζι.

 Εφαρμόζεται όμως επίσης και σε ζημιές οι οποίες προξενούνται από άλλους παράγοντες όπως το χτύπημα από άνοιγμα πόρτας, από καρότσι του σούπερ μαρκετ, κολονάκια πεζοδρομίων, σχάρες οροφής, μπουνιές κ.α. 

Η τεχνική p.d.r. μπορεί να εφαρμοστεί σε αμαξώματα από λαμαρίνα ή αλουμίνιο με την ίδια επιτυχία. 

Προϋπόθεση για την αποτελεσματική επισκευή με την μέθοδο αυτή, χωρίς βαφή, είναι να μην έχει προξενηθεί φθορά στο βερνίκι του αυτοκινήτου.

 Κάποιοι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν λεπτότερο στρώμα βερνικιού και χρώματος για την βαφή των οχημάτων τους. 

Σε αυτήν την περίπτωση το βερνίκι μπορεί να ραγίσει ευκολότερα. Επίσης ένας άλλος παράγοντας ο οποίος επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου p.d.r είναι το βάθος της λακκούβας.

 Το αν δηλαδή έχει τεντωθεί σε τέτοιο βαθμό το μέταλλο ώστε να έχει ξεχειλώσει. 

Όσων αφορά αυτόν τον παράγοντα καθοριστικό ρόλο παίζει το πάχος του μετάλλου καθώς επίσης και η καμπυλότητα του σημείου. 

Τέτοιου είδους ζημιές μπορούν να επισκευαστούν μέχρι του σημείου να μην χρειαστεί σφυρηλάτηση και στοκάρισμα παρά μόνο βαφή. 

Αυτού του είδους η επισκευή ονομάζεται “προετοιμασία για βαφή”. Σε ζημιές όπου έχει τσακίσει το μέταλλο ή είναι πολύ αιχμηρή η λακκούβα, ίσως να μην ενδείκνυται η εφαρμογή της μεθόδου pdr.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Χρησιμοποιώντας ειδικό φωτισμό και ασκώντας πίεση, με ειδικά εργαλεία, εσωτερικά ή εξωτερικά στο σημείο το οποίο έχει υποστεί ζημιά από το χαλάζι, γίνεται επαναφορά του βαθουλώματος χωρίς την χρήση σφυρηλάτησης, στοκαρίσματος ή βαφής. 

Τα εργαλεία αυτά μοιάζουν με μεταλλικές βέργες (λευγέδες) όπου με τις οποίες ασκείται πίεση από την κάτω μεριά του βαθουλώματος έως ότου επισκευαστεί τελείως. 

Επίσης χρησιμοποιούνται ειδικά κατασκευασμένοι αντάπτορες οι οποίοι κολλούνται με ειδική κόλλα στην επιφάνεια του βαθουλώματος προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τα έξω. 

Η επισκευή μιας ζημιάς με την μέθοδο pdr γίνεται υποχρεωτικά με την χρήση ειδικού φωτισμού ή πάνελ αντανάκλασης έτσι ώστε να μπορέσει ο τεχνητής να δει την κάθε λεπτομέρεια της ζημιάς.

Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι εξαιρετικά δύσκολη, διότι απαιτεί μακρόχρονη εκπαίδευση, εμπειρία, υπομονή και διαίσθηση της ανταπόκρισης του μετάλλου. 

Η λάθος εφαρμογή των εργαλείων pdr μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο σημείο όπως φθορά στου χρώμα ή τσάκισμα του μετάλλου.

  • Επισκευάζουμε την ζημιά δεν την καλύπτουμε
  • Το αυτοκίνητο διατηρεί την αρχική του αξία
  • Ταχύτερη Επισκευή
  • Παραμένει το εργοστασιακό χρώμα
  • Οικονομικότερη Λύση

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κόστος και την τιμή του pdr πατήστε εδώ

Θέλετε να Δείτε τις Υπηρεσίες Μας

PDR MASTER TEAM-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΜΙΑ